Åsa Wikensten tar over som konsernsjef for Coromatic Group

Coromatic, den ledende leverandøren av virksomhetskritisk infrastruktur for sikker kraftforsyning og datakommunikasjon, meddeler i dag at Åsa Wikensten er den nye konsernsjefen for Coromatic Group. Dette betyr at hun er ansvarlig for bedriftens virksomhet i Sverige, Norge og Danmark, og vil lede arbeidet i konsernledelsen. Hun fortsetter også i stillingen som administrerende direktør i Sverige. Åsa Wikensten trer inn i sin nye rolle den 1. januar og tar over for Erik Bertman som har valgt å si opp sin stilling i Coromatic og vårt eierselskap E.ON.

 

Det er med en stor porsjon ydmykhet i kombinasjon med høye ambisjoner for bedriften at jeg nå tar oppdraget med å lede bedriften og dens ekspansjon i Sverige, Norge og Danmark der målet er å vokse raskere i markedet, sier Åsa Wikensten. Under dette spesielle året har vårt hovedfokus rundt tilgjengelighet blitt satt på spissen, både for virksomhetskritiske funksjoner som sykehus, men også for organisasjoner hvor man er avhengig av en digital hverdag.

Under det siste året har det vært en kraftig vekst med hele ti prosent økning i personale, først og fremst innen de to tydeligste virksomhetsområdene; datasenter og reservekraft. Den stadig voksende digitale transformasjonen i samfunnet skaper et behov for å sikre og stabilisere basene for digitaliseringen i form av datasenter. Her tilbyr Coromatic hele kjeden fra strategi, design og bygg, til service, vedlikehold og drift.

En annen viktig del av en stabil infrastruktur er muligheten til sikker strømforsyning i form av avbruddsfri strøm og reservekraft. De alt strenge kravene på tilgjengelighet i samfunnet bidrar til en økt etterspørsel også på dette området.

Trenden med flere datasenteretableringer er sterkere enn noensinne og interessen kommer både fra innenlandske og store internasjonale IT-bedrifter. Takket være vår kompetanse på området har Norden en stor mulighet til å lokke til seg enda flere investeringer, og dermed skape forutsetninger for lokal innovasjon og økt sysselsetting. Dette er viktige områder for meg som jeg kommer til å arbeide videre med i samarbeid med E.ON, samt andre aktører i bransjen.

 

Coromatic har siden 2019 vært et datterselskap av E.ON-konsernet. AD E.ON i Sverige, og styreleder i Coromatic Group, Marc Hoffman er veldig fornøyd med at Åsa Wikensten nå går inn i rollen som konsernsjef.

Åsa Wikensten har som AD for den svenske virksomheten vist seg å være en sterk og en nytenkende leder på mange måter, hvilket også vår store fremgang i markedet er et bevis på. Jeg er derfor veldig glad for at Åsa Wikensten nå tiltrer som ansvarlig for hele gruppen og jeg ser frem mot å fortsette å samarbeide for å utvikle bedriften videre, avslutter Marc Hoffman, AD E.ON Sverige.

 

Åsa Wikensten tiltrer i sin nye rolle som konsernsjef for Coromatic Group fom. Den 1. januar 2021.

 

For mer informasjon, kontakt:

Filip Annas, pressekontakt E.ON Sverige

+46 73 7196-798

Filip.Annas@eon.se

 

Åsa Wikensten

+46 70257 71 72

Åsa.wikensten@coromatic.se