Coromatic datasenter

Gjennom en årrekke har vi designet og bygget over tusen datasentre og serverrom både i Norden og internasjonalt

Coromatic har lang erfaring med å designe, bygge og vedlikeholde datasentre og serverrom. Gjennom en årrekke har vi designet og bygget over tusen datasentre og serverrom både i Norden og internasjonalt. Vi forstår behovene til hver enkelt virksomhet slik at vi kan skape de mest spesialtilpassede løsningene.

Det finnes ingen snarveier til den riktige løsningen for et datasenter

Vi vurderer hver kundes spesifikke behov og tilpasser oss forholdene, og vil på bakgrunn av informasjon vi samler inn presentere et forslag for deres datasenterløsning. Teknisk design og planlegging preges, foruten det selvsagte kravet om sikkerhet, av et økt fokus på miljø og energieffektivitet. På denne måten tar vi ansvar for miljøet samtidig som vi sørger for kostnadsbesparelser i datasenteret. Vår styrke er vår evne til å se helheten, pluss vi har all nødvendig kompetanse. Vi tar ansvar for datasenteret i sin helhet og vi forsikrer at de forskjellige delene og systemene fungerer sammen for å oppnå et optimalt nivå av tilgjengelighet.

 

Målet vårt er å produsere løsninger med riktig sikkerhet, som i tillegg ivaretar energioptimalisering og miljøaspekter

Vi leverer en rekke løsninger for varmegjenvinning i datasentre. Dette kan være en måte å optimalisere løsninger sett fra et miljøperspektiv.

De fleste av våre prosjekter leveres som nøkkelferdige datasentere
De fleste av våre prosjekter leveres som nøkkelferdige datasentere hvor vi tar ansvar for å levere en avtalt funksjonalitet til avtalt tid. Det kan inkludere anleggsarbeider, konstruksjon av selve bygningen, rommene eller prefabrikerte moduler, opphøyde datagulv, elektriske installasjoner som inkluderer avbruddsfri strømforsyning (UPS) og generatorer, kjøling, brannsikring og deteksjon, overvåkning, BMS, DCIM, rack, PDU og nettverkskabling.

 

Coromatic datasenter

Coromatic datasenter

Ved et nytt prosjekt strekker vårt tilbud seg over tre hovedfaser; før, under og etter. I løpet av disse fasene håndterer vi:

Før: Valg av beliggenhet, evaluering av eksisterende infrastruktur, vurdering av driftskontinuitet, energioptimalisering, behovsvurdering, konseptdesign, detaljert design, bistand med søknader og godkjenninger fra myndighetene.

Under: Konstruksjon, installasjon, prosjektledelse og driftssetting.

Etter: Service og vedlikehold, årlige tilsyn, oppgraderinger og utvidelser.

Siden vi alltid går ut fra hver kundes spesifikke krav og behov arbeider vi ikke med et spesifikt merke eller løsning valgt ut på forhånd. Dette gjør oss i stand til å foreslå løsninger fra leverandørene som passer aller best for hvert enkelt datasenter.

 

IT-sikkerhet – Sikkerhet mot uventede hendelser

God fysisk IT-sikkerhet innebærer beskyttelse mot strømbrudd, brann og røykgass, vann, eksplosjoner, magnetisme, innbrudd og sabotasje samt beskyttelse mot lyn og spenningsforandringer i strømnettet. De fleste organisasjoner beskytter sine IT-systemer mot virusangrep, men hvor godt beskyttet er den fysiske infrastrukturen i datasenteret?

IT-maskinvare, og dermed også sensitive data, er utsatt for skaderisiko på grunn av fuktighet, vannlekkasjer, strømbrudd eller brann. Risikoen for innbrudd eller sabotasje er også en faktor man må ta med i beregningen for å oppnå et sikkert datasenter.

Vi sikrer at de fysiske forholdene ligger til rette for å drive et anlegg uten avbrudd ved å beskytte IT-systemene i innbruddsikre skap, klimakontrollerte datasentre med tilkoblet reservekraftsystem og beskyttelse fra adgangskontroll og alarmsystemer.

Coromatic leverer det meste innen fysisk IT-sikkerhet
Løsningene vi tilbyr varierer ut fra hvor virksomhetskritiske systemene og informasjonen er. Vi analyserer dine behov sammen med deg for å finne en optimal sikkerhets- og kostnadsmessig løsning. Vi kan stå for all planlegging, installasjon og dokumentasjon.

Innredningsstruktur – en viktig del av datasenteret

Rack utgjør en viktig del av datasenteret. Vi hjelper deg med å velge de beste rackene, avhengig av din prosjekterte kjøleløsning, ditt el-behov og mengden av kabler som skal benyttes. Det betyr at du kan sikre at alt i ditt serverrom fungerer og passer best mulig til ditt formål.

Overblikk over datasenteret
Ved hjelp av riktig tilpassede server- og nettverksrack forenkles installasjons- og servicearbeidet, og du få et bedre overblikk over datasenteret. Vi samarbeider med verdensledende distributører av rackløsninger og kabelhåndtering, og tilbyr flere smarte løsninger tilpasset ditt behov.

Coromatic leverer Power Distribution Units
Komplekse datasentre stiller nye krav til strømfordeling. Coromatic kan levere alle Power Distribution Units til håndtering av utstyr, og til overvåkning og strømmåling på den raskeste og sikreste måten. Det er de små detaljer som utgjør den største forskjellen. Derfor sørger vi for at ditt datasenter alltid opprettholder høye standarder på systemer, kabelmerking og spesialtepper.

Alle disse aspektene er det som utgjør helheten i et datasenter.

 

Kjøling er en ren nødvendighet for sikker IT-drift

Behovet for kjølesystemer er en direkte konsekvens av energiforbruket i et datasenter, men kjølingen krever også energi. I Coromatic jobber vi med de nyeste typene av kjølesystemer. Vi tilbyr komplette, nøkkelferdige klimaanlegg for små og store anlegg – fra mindre kommunikasjonsrom til komplette, og sammensatte datasentre.

Den raske utviklingen av maskinvare innen IT går hånd i hånd med utviklingen av smarte og energieffektive klimaløsninger. Vi holder oss alltid oppdatert på den nyeste teknologien for å kunne finne og tilby den optimale løsningen for hver enkelt kunde og hvert enkelt anlegg.

Vi vet at effektiv kjøling er en ren nødvendighet for sikker IT-drift, men også i henhold til kostnader og miljø.