Green Mountain ble etablert i 2013 og designer, bygger og drifter verdens sikreste co-location datasentre. Et av datasentrene ligger på Rennesøy like utenfor Stavanger, mens det andre befinner seg i Rjukan, Telemark. Co-location som tjeneste er i kraftig vekst, og Green Mountain skal bygge et tredje datasenter i løpet av nærmeste fremtid. 

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

Green Mountain har kunder innenfor mange ulike segmenter som bank og finans, helsesektoren og skytjenester. Løsningene som tilbys gjennom datasentrene er på et så høyt sikkerhetsnivå at de aldri kan svikte.

 

Samarbeid med Coromatic

Når datasenteret i Stavanger skulle bygges hadde Green Mountain behov for en leverandør av reservekraft.

– Vi vurderte flere leverandører men valget falt på Coromatic på grunn av deres konkurransekraft og optimale tekniske løsning, sier Tor Kristian Gyland, CEO i Green Mountain.

Siden datasenteret ble bygget helt fra bunnen av, var det nødvendig med en komplett leveranse. Coromatic har levert en skreddersydd løsning for Green Mountain bestående av rådgivning, prosjektledelse, design og implementering av fem store reservekraftaggregater med totalytelse på 12 500 kVA. Denne totaliteten gjorde det oversiktlig og forutsigbart for kunden.

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

– Coromatic har spesialistkompetanse på reservekraft og våre løsninger sikrer samfunnskritisk infrastruktur over hele Norden. Reservekraft er uvurderlig dersom et uforutsett problem skulle oppstå i datasenteret.

Det har vært et privilegium å samarbeide med Green Mountain, sier Arild Jensen, forretningsutvikler og salgssjef for reservekraft i Coromatic. Leveransen fra Coromatic er en kritisk del av Green Mountains virksomhet, da den sikrer at SLA – avtalene med kundene innfris.

– Det er mange fordeler ved å ha Coromatic som partner. Det er deres evne til å forstå våre behov som kunder og velge riktig design basert på våre nokså rigide krav. Men det er også evnen til å levere løsningen nøyaktig som ønsket.

Det gjelder både overlevering og testing, men også oppfølging av utstyret gjennom hele livssyklusen, sier Gyland.

 

Case study Green Mountain - Coromatic

 

Dagens situasjon

Coromatics løsning har fungert optimalt og Green Mountain har oppnådd 100% oppetid på begge sine datasentre helt siden oppstart.

– Vi er veldig fornøyde med leveransen fra Coromatic, og vi har en partner som vi kan stole på. Å ha sikker, stabil strømforsyning til enhver tid er det aller viktigste for driften av datasenter. Vi er helt avhengige av kompetansen og kvaliteten vi får gjennom samarbeidet med Coromatic, avslutter Gyland.

 

Se case video Green Mountain

Se case video Green Mountain