Coromatic International leverer prefabrikert datasenter til Nepal

Coromatic International, den ledende leverandøren av virksomhetskritisk infrastruktur, melder i dag at selskapet har levert ett nytt prefabrikert datasenter til den nepalske telekomoperatøren Ncell. Datasenteret skal støtte det Axiate-eide selskapet Ncell sin omfattende utbygging av mobilnettet i landet. Kontrakten, som har en verdi på ca 80 millioner kroner, er en milepæl i den globale satsningen som Coromatic gjorde i 2015 gjennom etableringen av Coromatic International.

Siden 2011 har Coromatic bygget to datasenterløsninger for Ncell i Nepal. I tråd med at behovet for mobil data øker i Nepal, har det nye datasenteret høyere kapasitet og er dobbelt så stort som de to første.

— Nepal er et av de land i verden hvor behovet for mobildata øker raskest, og befolkningen tar raskt i bruk fordelene ved mobile tjenester. For å støtte utviklingen er vi fornøyde med å få nok et Coromatic-bygget datasenter på plass. Med bakgrunn i det økende behovet, og utfordringer grunnet infrastruktur og geografiske forhold, er det helt avgjørende at våre datasentre er meget robuste både når det gjelder konstruksjon og teknisk tilstand, sier Andras Pali, CTO i Ncell. Den ødeleggende jordskjelvet i 2015 bevisste at våre datasentre som er bygget av Coromatic tålte selv de mest ekstreme belastninger.

Datasentret leveres nøkkelferdig. Coromatic har tatt fullt ansvar for prosjektet, fra anleggsarbeid og tilrettelegging av selve lokasjonen, til leveranse av et fullt fungerende datasenter på plass i Pokhara i Nepal.

— Vi er stolte over den fornyede tillit som Ncell har gitt oss i Nepal. Det nye datasentret er et meget godt eksempel på hvordan vi leverer vår spesialistkunnskap, i kombinasjon med en prefabrikert og robust løsning, til en region med store gegrafiske utfordringer, sier Thomas Wunger, VD for Coromatic Sverige.

För mer information, kontakta;
Thomas Wunger, landschef Sverige, Coromatic
Tel: 073-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se


Coromatic pressbild Ncell, NepalOm Coromatic

Coromatic er den ledende leverandøren av løsninger for kritisk infrastruktur, som datasentre. Coromatic sørger for at kundenes virksomhet fungerer uten avbrudd gjennom å sikre tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon. Selskapet kan ta et helhetlig ansvar fra strategi og design til integrasjon, vedlikehold og drift av kritisk infrastruktur. Kunder er datasentre, sykehus, industri, offentlige etater og hovedkontor.  Coromatic har ca 580 ansatte i Norden og har pr i dag levert løsninger til over 50 land. Coromatic eies av EQT, i tillegg til medarbeidere.

Om Ncell
Ncell Pvt. Ltd. Har hatt virksomhet i Nepal siden 2004  da de var den første private mobiloperatøren i landet. Selskapet inngår i Axiata Group Berhad, et av Asias ledende telekomselskap. Axiata har virksomhet i ti land, har over 25 000 ansatte og ca 290 millioner kunder. Mer informasjon om Ncell finnes på ncell.axiata.com/Home