Coromatic levererer infrastruktur til Tele2 sitt nye datasenter

Coromatic annonserer i dag at Tele2 har valgt selskapet som leverandør av virksomhetskritisk infrastruktur til deres nye datasenter. I avtalen inngår at Coromatic skal sikre kraftforsyning, reservekraft og kjøling til det nye anlegget som skal bygges i Stockholmsområdet. Tele2 stiller meget høye krav til holdbarhet, driftssikkerhet og robusthet.

Coromatic ble valgt som totalentreprenør for kraftforsyning, reservekraft, kjøling og installasjonsgolv etter en anbudsrunde. Det var muligheten til å ta et helhetsansvar, fra design til installasjon, og samtidig kunne leve opp til Tele2s høye krav til holdbarhet, ROI og rask gjennomføring som var viktige årsaker til at valget falt på Coromatic.

— Vi er stolte over at Tele2, som en av Europas ledende telekomoperatører, har valgt Coromatic som leverandør for å sikre driften av det nye datasenteret, sier Thomas Wunger, landsjef for Coromatic, Sverige.

Skal være ferdig oktober 2016

Datasenteret, som kommer til å ligge i et helt nytt bygg, skal være ferdig oktober 2016. Coromatic skal levere og installere et energieffektivt kjølesystem med frikjøling, kraftforsyning med UPS og tavler. I tillegg til dette skal Coromatic levere et reservekraftanlegg for å sikre driften ved strømbrudd. Kjøleanlegget, kraftforsyningen og reservekraften skal sikre kontinuerlig drift uten avbrudd.

For mer informasjon, kontakt
Thomas Wunger, landsjef Sverige, Coromatic
Tel: + 46 (0)73-317 38 02
thomas.wunger@coromatic.se

Om Coromatic
Coromatic er den ledende leverandøren av løsninger for kritisk infrastruktur, som datasentre. Coromatic sørger for tilgang til sikker strømforsyning og datakommunikasjon. Vårt omfattende tilbud dekker alt fra rådgivning og design til integrasjon, service og drift av kritisk infrastruktur. Kunder er datasentre, sykehus, industri, offentlige etater og hovedkontor.  Coromatic har ca 580 ansatte i Norden og har pr i dag levert løsninger til over 50 land. Coromatic eies av EQT, i tillegg til medarbeidere.

Om Tele2
Tele2 er en av Europas raskest voksende telekomoperatører og tilbyr alltid kunder det de trenger til en lavere pris. Selskapet har 16 millioner kunder i 9 land. Tele2 tilbyr produkter og løsninger innen fast- og mobiltelefoni, bredbånd, datanett, kabel-TV, innholdstjenster i tillegg til M2M/IoT-løsninger. Helt siden Jan Stenbeck grunnla Tele2 i 1993 har selskapet vært en tøff utfordrer til de gamle statlige monopolene og andre etablerte spillere. Tele2 er notert på NASDAQ OMX siden 1996. I løpet av 2015 omsatte selskapet for 27 mrd SEK og presenterte et driftsresultat på 5,8 mrd SEK.