Pressrelease: AirSon slutter seg til Coromatic

Energi- og installasjonsteknologiselskapet AirSon slutter seg til Coromatic – samarbeidet vil drive felles vekst

 

Coromatic, en del av E.ON og den ledende leverandøren av virksomhetskritisk infrastruktur for sikker strømforsyning og datakommunikasjon, kunngjør i dag at E.ON-eide AirSon slutter seg til Coromatic. De to selskapene utfyller hverandres virksomhet og kan dermed levere et bredere og enda bedre tilbud for produksjonssikre og virksomhetskritiske miljøer til kunder i en rekke ulike bransjer.

 

AirSon vil inngå i Coromatic-gruppen som et eget selskap hvor tanken er at de to selskapene i fellesskap skal kunne vokse sine respektive virksomheter gjennom økt samarbeid i markedet. På et overordnet nivå retter både AirSon og Coromatic seg til dels mot samme type kundesegment, hvor målet nå er å løse en større del av kundenes behov og dermed utvide virksomheten.

 

AirSons ekspertise innen renrom og kontrollerte produksjonsmiljøer vil være et viktig tillegg til Coromatics leveranse. På samme måte vil Coromatics løsninger for reservekraft og selskapets store nordiske serviceorganisasjon bidra til at AirSon blir en sterkere strategisk partner når det gjelder effektive og pålitelige produksjonsmiljøer, samt en mulighet til å nå ut til markedene i Norden hvor Coromatic opererer.

 

¬ Våre selskap utfyller hverandre perfekt, både når det gjelder tjenestetilbud og målmarked. Ved å hjelpe kunder med spisskompetanse innen alt fra design og planlegging til installasjon og service, skaper vi kundeverdier som bidrar til å sikre kundenes virksomhetskritiske infrastruktur og produksjonsmiljøer. Dette skaper igjen vekstmuligheter som er et sterkt fokus for både Coromatic og AirSon, sier Peter Neuberg, administrerende direktør i Coromatic.

 

AirSon har vokst kraftig det siste året og forventer å doble omsetningen i år sammenlignet med 2022. Selskapet med 35 ansatte har hovedkontor i Ängelholm. Dan Kristensson, administrerende direktør i AirSon, ser både kunde- og vekstmuligheter i et tettere samarbeid med Coromatic:

 

– Vi ser på denne endringen med økt samarbeid som en perfekt mulighet for en felles vekstreise. Med et bredere tilbud og en landsdekkende serviceorganisasjon vil vi kunne ta på oss større prosjekter og møte den store etterspørselen som er etter høyeffektive produksjonsmiljøer.

 

Om AirSon
AirSon ble grunnlagt i Sverige i 1981 og tilbyr entreprenørvirksomhet og rådgivning innen energi, installasjonsteknologi og kontrollerte produksjonsmiljøer. Selskapets fokus er på energi- og installasjonsintensive prosjekter med høye krav. Blant selskapets kunder er både svenske og globale aktører som Oatly, Aimpoint, McNeil AB og Tetra Pak. AirSon er en del av E.ON konsernet.

 

Om Coromatic
Coromatic sikrer tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon for virksomhetskritiske anlegg. Vi gir høy tilgjengelighet og produktivitet for våre kunder, vi redder liv gjennom uavbrutt drift 24/7, og optimerer energibruken for minst mulig miljøpåvirkning.

Selskapets kunder er innenfor en rekke bransjer som bank og finans, helsevesen, forsvar og mange andre organisasjoner hvor tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon er avgjørende. Coromatic tilbyr rådgivning, vedlikehold og service. Vi designer, bygger og drifter våre kunders tekniske infrastruktur med fokus på energieffektivitet.

Coromatic har mer enn 600 ansatte og har levert løsninger og tjenester til mer enn 5000 bedrifter i Norden. Coromatic er en del av E.ON konsernet.

 

Peter Neuberg, CEO Coromatic

Peter Neuberg, CEO Coromatic

 

Dan Kristensson, CEO AirSon

Dan Kristensson, CEO AirSon

 

For mer informasjon kontakt:
Peter Neuberg, CEO Coromatic, +46 (0) 73-432 51 18
Dan Kristensson, CEO AirSon, + 46 (0) 70-379 65 72